Pagina opties

Groter

Onderwijscampus

Nieuws

De nieuwste ontwikkelingen kunt u lezen in de nieuwsbrieven over de onderwijscampus.

Nieuwsbrieven

Scholenprogramma

Al geruime tijd wordt in het aardbevingsgebied gewerkt aan het ‘scholenprogramma’. Dit programma richt zich op het aardbevings- én toekomstbestendig maken van schoolgebouwen. Een van de onderdelen van dit scholenprogramma is de onderwijscampus voor het voortgezet onderwijs en het MBO.

Onderwijscampus

De gemeenten Delfzijl en Appingedam, Stichting VO Eemsdelta en het Noorderpoort hebben de plannen rond voor de bouw van een nieuwe onderwijscampus in Appingedam. De bouw van de campus voorziet in nieuwe, aardbevingsbestendige en bijna energieneutrale huisvesting voor het voortgezet onderwijs. Het wordt een unieke combinatie van leren en werken in deze regio.

Locatie

De campus wordt gebouwd op de plek van zonnehuis Solwerd. Op de campus is straks plek voor 1.900 leerlingen. De huidige vier schoolgebouwen van het Eemsdeltacollege en het Noorderpoort worden gesloopt of krijgen een andere functie. Het gaat voor de Stichting VO Eemsdelta om de locaties aan de Sikkel in Delfzijl, de Pastorielaan in Appingedam en Eelwerd in Appingedam. Voor het Noorderpoort gaat het om de locatie aan de Opwierderweg. Ook sporthal Eelwerd in Appingedam gaat verdwijnen. Op de campus komt een nieuwe sportaccommodatie waar ook clubs en verenigingen gebruik van kunnen maken.