Pagina opties

Groter
RSS

Nieuws

Nieuws over de gaswinning, aardbevingen en de versterkingsopgave staat op de speciale website www.appingedamversterkt.nl.

 • Aangepaste openingstijden december 2020

  In verband met de herindeling en de feestdagen is de gemeente in december niet op de normale tijden bereikbaar. Lees hieronder wanneer u ons kunt bereiken. Alle informatie over onze bereikbaarheid leest u ook op de website van de nieuwe gemeente.

 • Coalitieakkoord gemeente Eemsdelta: ‘Samen werken aan onze toekomst’

  Met lef, ambitie en enthousiasme voor inwoners, bedrijven, instellingen en bezoekers een toekomstbestendig en leefbaar Eemsdelta realiseren. Waarbij we streven naar een inclusieve samenleving waar iedereen mee doet. Dat is de missie van de vier politieke partijen die het coalitieakkoord voor de gemeente Eemsdelta 2021-2026 hebben gesloten.

 • Wijziging parkeerterrein Eendrachtlocatie

  De gemeente is vorig najaar begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de eerste fase woningbouw op de Eendrachtlocatie.

 • Start voorbereiding eerste fase woningbouw locatie De Eendracht

  Met de plaatsing van het bouwbord voor de eerste fase woningbouw op locatie De Eendracht  en de ondertekening van de intentieovereenkomsten door twee bouwbedrijven en twee woningbouwcorporaties is een nieuwe fase ingegaan in de ontwikkeling van het gebied. Het is het startsein voor de voorbereiding van realisatie van de eerste fase woningbouw op De Eendrachtlocatie.

 • Gladheid in het winterseizoen

  In de winter kunnen wegen door ijzel of sneeuw glad worden. De gemeente strooit zout om gladheid te bestrijden.

 • Brief wisseling grijze en groene container

  Deze week krijgt ieder huishouden in de gemeente Appingedam een brief met uitleg over de wisseling van de grijze en groene afvalcontainers.

 • Nieuwe groene en grijze afvalcontainer

  Begin november krijgen huishoudens voor iedere nu bij de gemeente geregistreerde grijze en groene afvalcontainer een nieuwe container. Inwoners ontvangen hierover vanaf 19 oktober een brief met uitleg over de omwisseling. Afvalverwerker Omrin verzorgt samen met DVL Milieuservice de omwisseling. De wisseling van de containers geldt niet voor de hoogbouwwoningen die andere voorzieningen hebben.

 • Meest gestelde vragen en antwoorden omwisseling grijze en groene containers

 • Wethouders naar actiebijeenkomst Gemeenten in Nood in Den Haag

  We schreeuwen het van de daken. Er moet meer geld naar de gemeenten!' Onder dat motto nemen wethouder Annalies Usmany-Dallinga van de gemeente Appingedam en wethouder Meindert Joostens van de gemeente Delfzijl donderdag 2 juli namens de Eemsdelta-gemeenten deel aan de actiebijeenkomst Gemeenten in Nood in Den Haag. Wethouder Annalies Usmany-Dallinga: "We schreeuwen het van de daken! Help de gemeenten! We krijgen onvoldoende geld van het Rijk om de wettelijke taken uit te kunnen voeren. De leefbaarheid staat enorm onder druk als er niets gebeurt. De nood is hoog.

 • Brugbediening vanaf 13 juni weer volgens zomerdienstregeling

  Vanaf zaterdag 13 juni 2020 worden alle bruggen in de gemeente Appingedam weer volgens de zomerdienstregeling bediend.

 • Corona: Informatie dienstverlening gemeente update 21 april

 • Welk afval mag ik door de wc of wasbak spoelen?

  Alles wat u door de wc of wasbak spoelt, komt in het riool terecht. Sommige producten kunnen het riool verstoppen of vervuilen. Daarom mag u niet al uw afval door de wc of wasbak spoelen. Weet u wat wel en niet in het riool mag?