Pagina opties

Groter

Bekendmaking besluiten

De overheid neemt besluiten over uw leefomgeving. De gemeente kan bijvoorbeeld vergunning geven voor een verbouwing of het kappen van een boom. Er kan ook een plan zijn voor een nieuwbouwwijk. Hierdoor verandert er dus iets in uw omgeving. Wij moeten zorgen dat u dit op tijd kunt weten. Daarom maken we besluiten bekend op de website Overheid.nl. De meeste bekendmakingen plaatsen wij ook in huis-aan-huisblad De Eemslander.

Waar kan ik bekendmakingen lezen?

Er zijn meer manieren om te zien over welke buurt een besluit is genomen:

Direct zoeken

De bekendmakingen van de gemeente Appingedam vindt u op de pagina Berichten over uw buurt. Vul uw postcode in en kies een afstand tot uw adres. Op deze pagina kunt u ook zoeken op een woord of op de kaart van Appingedam.

Een e-mail ontvangen

Wilt u een e-mail ontvangen als er in uw omgeving iets gaat veranderen? Meld u dan aan voor de e-mailservice van Overheid.nl. U krijgt dan een e-mail als een overheidsinstantie een besluit neemt over uw omgeving.

Smartphone-app Over uw buurt

U kunt ook de App 'Over uw buurt' gebruiken. Meer informatie over de app leest u op de website Over uw buurt.

Als ik het niet eens ben met het besluit

Het kan zijn dat u het niet eens bent met een besluit. Bij veel besluiten kunt u dan bezwaar maken. Dat kan niet bij alle besluiten. Als dit wel kan, staat het altijd onder de bekendmaking. Daar staat ook tot wanneer de gemeente uw brief nog zal behandelen en naar welk adres u het moet sturen.